Диалогичната сила в НС била ДБ, десните чакат мандат

За премиер биха предложили човек на разума
30
Диалогичната сила в НС била ДБ, десните чакат мандат
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Ние бихме разговаряли и с "Има такъв народ", но мисля, че диалогичната политическа сила в Народното събрание е "Демократична България" (ДБ) и естественият ход е ДБ да получи третия мандат, за да може да направим един баланс в управлението. Това коментира Ивайло Мирчев от ДБ пред журналисти в парламента, цитиран от БТА.

Още по темата

Той посочи, че ако президентът реши да им даде третия мандат, ще разговарят с партиите от досегашната коалиция. Не ни трябват избори в момента, убедени сме в това и можем да говорим за хоризонт до местните избори за конкретни неща, които едно подобно правителство да изпълни, заяви депутатът от ДБ.

Мирчев описа каква фигура биха предложили за премиер - "диалогичен човек, човек на разума, който може да обединява и да потушава конфликти и да върши работа като премиер". Той обаче посочи, че тепърва това ще бъде обсъждано с партньорите им и няма смисъл да се спекулира с имена в момента.

При всички положения не бива кабинетът да бъде осеян с ярки политически фигури, по-скоро трябва да има висока степен на експертност, а и да се опитаме да оберем един хоризонт до местните избори, в който той да свърши конкретни неща, коментира Ивайло Мирчев.

По-рано днес премиерът Кирил Петков обяви, че "Продължаваме Промяната" ще върне проучвателния мандат за съставяне на правителство неизпълнен.
 


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още по темата: мандатправителствоДБ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
5
 
! Отговори
АК-47 преди 1 година
В никакъв случай мандат на ДБ. Тези нямат никакви експерти, знаят само да лаят и не могат да си представят, че няма да са във властта. Отделно, че има няколко екземпляра, за които лелеяна мечта е да ни вкарат във война с Русия. Особено онзи, дето вижда зад всеки ъгъл Путин. Предполага, че и дъждовното време го поръчва Путин. Нещастници неадекватни.
24
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дъртите Брички точат лиги но напразно.
23
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Връчване мандат на ДБ и един изцяло ЕКСПЕРТЕН кабинет. без партийни лидери!
22
0
 
1
 
! Отговори
Ученика преди 1 година
Каквото посяха - това жънат в момента политиците!Ялови са до един...
21
4
 
1
 
! Отговори
Стамболов преди 1 година
Експертно правителство с мандата на ДБ е единственото разумно решение. И Радев ще си сложи голям грях, ако не го направи и хвърли страната в спиралата на дълбока парламентарна криза.
20
0
 
11
 
! Отговори
Кои десни преди 1 година
Кои са тия десни дето чакат мандат? Ако не не се коалират с БСП не виждам как ще направят правителство. Не искат да пуснат кокала. А той вече е толкова оглозган.
19
13
 
1
 
! Отговори
Ран преди 1 година
Да, ДБ е добър вариант! Но без Рашков и комунисти!
18
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бойкикев и сие знаят, че в следващ парламент няма да влязат и ще правят всичко възможно да има правителство, прегърнаха се с БСП, очаква и с ДПС се да се прегърнат. Не знам бойкикев от какво го е страх, като безработен жена му купи апартамент с гараж в Белгия, като стане пак безработен ще си купи къща с гараж на ревиерата, не иска бойкикев към корените си в Русия
17
1
 
11
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 1 година
Първото,за което се сещам като чуя ДБ е Синагога,Свидетели на Йехова и некакви,дето от някогашният Битак са нахлули в парламента. Партията на по-белите евреи като Меламедови.М...А...Н...Г...А...Л....И! .
16
2
 
15
 
! Отговори
абе преди 1 година
тез имат една каруца слънчасали депутати и ще управляват държава, то да не е сладкарница бе! ади стига експерименти, видяхме канадския докъде докара нещата!
15
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Чакат под вола теле.
14
2
 
16
 
! Отговори
карачанаков преди 1 година
И тези като БСП то изгладнели като вълци се натискат да лапнат кокала.
13
2
 
17
 
! Отговори
ДБ=ДРУГИТЕ БО*КЛУ*ЦИ преди 1 година
ЧЕРВЕНИ МЕТАСТАЗИ
12
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Усещат гадовете, че са аут от следващия парламент и затова не им се ходи на избори.
11
1
 
20
 
! Отговори
Майора преди 1 година
Каква диалогичност бе Мирчев , кой ще предложите - Пинокио или ген. Гном? Та и двамата са видни представители на комунизма , който окончателно и безвъзвратно си отиде! Така че няма сисъл да продължава агонията!
10
0
 
15
 
! Отговори
П.К. преди 1 година
На банките в БЪЛГАРСКОТО НАРОДНО СЪБРАНИЕ : държавна сигурност и демократична България??? Как ви се струва такова съжителство???
9
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 6 "Влакът за Канада потегля от 5-ти коловоз." Тръгва за Канада, но стига до Етрополе - нали дядо Еконтий го провери?
8
0
 
22
 
! Отговори
Дсб в любов с Бсп преди 1 година
Третия мандат ще е за бсп. Ристо ще го подкрепи. Ристо не знам как ще обеснява на десните избиратели че влиза три пъти в коалиция с комунистите. Бойкикиев си е род комунисти
7
1
 
21
 
! Отговори
Плача а а преди 1 година
С 16 дупетата шъ управляват! Че то само за министерствата няма да им стигнат хората бе. Да бяха поне спечелили подкрепата на хората на избори. А те надолу падат на всеки вот
6
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
След 20 години на хранилка на Ш...ш и вън от политиката, най-после и Женерал Жуже да ни стане премиерин! След такъв пРЕЗИЛдентин и такова плЮмиерче вече който и да дойде, по-гнусно и мизерно няма как да стане!